Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sobres de grenetina en polvo (aprox. 14 g)
- 250 g de agua
- aceite vegetal, para barnizar el molde
-
360
g de cajeta
lub 360 g de dulce de leche - 350 g de leche evaporada
- 387 g de leche condensada
- fruta fresca, a su gusto
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 12159 kJ / 2895 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 430 g
- Tłuszcz
- 115 g
- Tłuszcz nasycony
- 50 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50 Min
Pan de elote
2h
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Gelatina de mazapán
2h
Bolitas de nuez
30min
Gelatina de mango
6 Std. 15 Min
Chilaquiles rojos
25min
Gelatina de mango
15min
Pay dátil y nuez
1 Std. 10 Min
Pay de guayaba con almendras
4h 30min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Carlota de limón
5h