Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sobres de grenetina en polvo (aprox. 14 g)
- 250 g de agua
- aceite vegetal, para barnizar el molde
-
360
g de cajeta
lub 360 g de dulce de leche - 350 g de leche evaporada
- 387 g de leche condensada
- fruta fresca, a su gusto
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 12159 kJ / 2895 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 430 g
- Tłuszcz
- 115 g
- Tłuszcz nasycony
- 50 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 726 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde cocida
30min
Pasta al poblano
35min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Pan de elote
2h
Agua de Horchata
10 Min
Chilaquiles rojos
25min
Gelatina de mango
15min
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Carlota de limón
5h
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1h 30min
Flan de queso crema
4 Std.
Gelatina de mazapán
2h