Wersje kompatybilne
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla fileteada
- 800 g de filete de res en caña
- 4 ½ cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 400 g de papas cambray, en mitades
- 1 cucharada de romero seco
- 60 g de chile pasilla, desvenado
- 250 g de jitomate
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite
- 2 hojas de laurel, secas
- ½ cucharadita de tomillo seco
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 750 g de vino tinto (Cabernet Sauvignon)
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1743 kJ / 415 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Pastel de carne
40 Min
Pollo en salsa de almendras
2 godz.
Entomatado de cerdo
1h
Pescado a la talla
40 Min
Filetes al vino tinto para 2
55 min
Filete a la pimienta
20 min
Filete de res con salsa de jamaica
50min
Jugo de carne al chipotle
55 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Pollo al tequila y chile pasilla
2 godz.
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h