Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de viande de bœuf à ragoût, coupé en morceaux (3 cm)
-
1
c. à soupe de moutarde à l'estragon
lub 1 c. à soupe de moutarde anglaise - 350 g d'oignons, coupés en 8-10 quartiers
- 30 g de beurre clarifié
- 20 g de concentré de tomate
- 1 - 2 gousses d'ail, coupées en deux
- 3 - 3 ½ c. à café de paprika doux en poudre
- 1 - 1 ¼ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir moulu
-
¼ - ½
c. à café de poivre de Cayenne moulu
lub ¼ - ½ c. à café de paprika fort en poudre - 1 c. à café de marjolaine déshydratée
-
200
g de fond de bœuf
lub 200 g de bouillon de bœuf - 50 g de vin rouge (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Joues de bœuf au cidre
3h 15min
Porc effiloché taïwainais
1h 40min
Goulasch de bœuf cuisson lente
2h 45min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5h 30min
Ragoût de bœuf à la bière et colcannon
4 godz. 40 min
Bœuf Stroganoff
1h
Poulet au vin rouge
55 min
Navarin d'agneau printanier
1h 25min
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2 godz. 10 min
Osso-buco cuisson lente
1 Std. 50 Min
Irish stew
3h 30min
Bœuf Stroganov
55 min