Tort Szwardzwaldzki

Tort Szwardzwaldzki

5.0 2 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków

Składniki

Ciemne ciasto biszkoptowe
  • 5 jajek
  • 170 g cukru
  • 120 g mąki
  • 70 g skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
Ciasto kruche
  • 200 g mąki
  • 50 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 100 g masła , zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 żółtko
Nadzienie i dodatki
  • 1 słoik wiśni , kwaśnych, bez pestek (680 g)
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 60 g wiśniówki (cherry brandy)
  • 60 g cukru pudru
  • 100 g dżemu wiśniowego
  • 1000 g śmietany , min. 30 % zawartości tłuszczu
  • 4 łyżki cukru wanilinowego
  • 80 g wiórków czekoladowych
  • 16 wiśni kandyzowanych

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 2294 kJ / 548 kcal
Białko 7 g
Węglowodany 58 g
Tłuszcz 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie