Tort Szwardzwaldzki

Tort Szwardzwaldzki

5.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków

Składniki

Ciemne ciasto biszkoptowe
  • jajek
    5
  • cukru
    170 g
  • mąki
    120 g
  • skrobi kukurydzianej
    70 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • kakao
    3 łyżki
Ciasto kruche
  • mąki
    200 g
  • cukru
    50 g
  • soli
    1 szczypta
  • masła , zimnego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • żółtko
    1
Nadzienie i dodatki
  • wiśni , kwaśnych, bez pestek (680 g)
    1 słoik
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
  • wiśniówki (cherry brandy)
    60 g
  • cukru pudru
    60 g
  • dżemu wiśniowego
    100 g
  • śmietany , min. 30 % zawartości tłuszczu
    1000 g
  • cukru wanilinowego
    4 łyżki
  • wiórków czekoladowych
    80 g
  • wiśni kandyzowanych
    16

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 2294 kJ / 548 kcal
Białko 7 g
Węglowodany 58 g
Tłuszcz 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie