Urządzenia i Akcesoria
Tort Szwardzwaldzki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciemne ciasto biszkoptowe
-
5 jajek
-
170 g cukru
-
120 g mąki
-
70 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
3 łyżki kakao
Ciasto kruche
-
200 g mąki
-
50 g cukru
-
1 szczypta soli
-
100 g masła , zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 żółtko
Nadzienie i dodatki
-
1 słoik wiśni , kwaśnych, bez pestek (680 g)
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
60 g wiśniówki (cherry brandy)
-
60 g cukru pudru
-
100 g dżemu wiśniowego
-
1000 g śmietany , min. 30 % zawartości tłuszczu
-
4 łyżki cukru wanilinowego
-
80 g wiórków czekoladowych
-
16 wiśni kandyzowanych
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
2294 kJ /
548 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto Marlenka
27 godz. 40 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min
Keks
2 godz. 30 min
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Królewiec
9 godz. 45 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Makowiec z bezą
2 godz. 40 min