Urządzenia i Akcesoria
Tort Szwardzwaldzki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciemne ciasto biszkoptowe
-
5 jajek
-
170 g cukru
-
120 g mąki
-
70 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
3 łyżki kakao
Ciasto kruche
-
200 g mąki
-
50 g cukru
-
1 szczypta soli
-
100 g masła , zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 żółtko
Nadzienie i dodatki
-
1 słoik wiśni , kwaśnych, bez pestek (680 g)
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
60 g wiśniówki (cherry brandy)
-
60 g cukru pudru
-
100 g dżemu wiśniowego
-
1000 g śmietany , min. 30 % zawartości tłuszczu
-
4 łyżki cukru wanilinowego
-
80 g wiórków czekoladowych
-
16 wiśni kandyzowanych
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
2294 kJ /
548 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Zimowy tort z frużeliną żurawinową
6 godz.