
Urządzenia i Akcesoria
Tort Szwardzwaldzki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciemne ciasto biszkoptowe
-
jajek5
-
cukru170 g
-
mąki120 g
-
skrobi kukurydzianej70 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
kakao3 łyżki
Ciasto kruche
-
mąki200 g
-
cukru50 g
-
soli1 szczypta
-
masła , zimnego, pokrojonego na kawałki100 g
-
żółtko1
Nadzienie i dodatki
-
wiśni , kwaśnych, bez pestek (680 g)1 słoik
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
wiśniówki (cherry brandy)60 g
-
cukru pudru60 g
-
dżemu wiśniowego100 g
-
śmietany , min. 30 % zawartości tłuszczu1000 g
-
cukru wanilinowego4 łyżki
-
wiórków czekoladowych80 g
-
wiśni kandyzowanych16
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
2294 kJ /
548 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
2 godz.
2 godz. 20 min
2 godz.
4 godz.
2 godz. 30 min
1 godz.
1 godz. 10 min
1 godz. 50 min
1 godz.
3 godz.
50 min
7 godz. 50 min