Entrecôte aux truffes sur son risotto à la chicorée rouge

Entrecôte aux truffes sur son risotto à la chicorée rouge

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Risotto
  • 120 g de parmesan en morceaux (2 cm)
  • 50 g d'échalote coupée en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 320 g de riz risotto, tout type
  • 100 g de vin blanc
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule (pour 0.5 l)
Chicorée rouge et viande
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 chicorée rouge (150 g), sans le trognon, coupé en lanières (5 mm)
  • 2 pincées de sucre
  • 2 pincées de sel
  • 3 faux-filets de bœuf (d’env. 230 g chacun, 2 cm d’épaisseur)
Finition
  • 30 g de beurre
  • truffes fraîches (opcjonalnie) en fines lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 35.9 g
Kalorie 523.5 kJ / 523.5 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 42.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...