Entrecôte aux truffes sur son risotto à la chicorée rouge

Entrecôte aux truffes sur son risotto à la chicorée rouge

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Risotto
  • de parmesan en morceaux (2 cm)
    120 g
  • d'échalote coupée en deux
    50 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de riz risotto, tout type
    320 g
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau
    800 g
  • cube de bouillon de poule (pour 0.5 l)
    1
Chicorée rouge et viande
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • chicorée rouge (150 g), sans le trognon, coupé en lanières (5 mm)
    1
  • de sucre
    2 pincées
  • de sel
    2 pincées
  • faux-filets de bœuf (d’env. 230 g chacun, 2 cm d’épaisseur)
    3
Finition
  • de beurre
    30 g
  • truffes fraîches (opcjonalnie) en fines lamelles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 523.5 kcal / 523.5 kJ
Białko 35.9 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 42.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...