Saumon et sa sauce moutarde à l'aneth

Saumon et sa sauce moutarde à l'aneth

3.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La sauce
  • d'huile de colza
    180 g
  • d'aneth, frais (20 g) effeuillé
    1 bouquet
  • de sucre
    120 g
  • de vinaigre de vin blanc
    20 g
  • de jus de citron
    10 g
  • de moutarde mi-forte
    30 g
  • de moutarde au miel
    30 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    1 pincée
La salade
  • concombres (750 g) coupés en morceaux (4 cm)
    2
  • de tomates-cerises coupées en deux
    250 g
  • de sel
    ¾ de c. à café
Le poisson
  • d'eau
    500 g
  • filets de saumon, frais, avec ou sans peau (env. 150 g le filet)
    4
  • citron non-traité le zeste de citron
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre, moulu
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 906.5 kcal / 3796 kJ
Białko 34.6 g
Tłuszcz 68.8 g
Węglowodany 36.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...