Wersje kompatybilne
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- wrząca woda, do opłukania kaszy
- 400 g wody
- 80 - 100 g ksylitolu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 240 - 250 g mleka kokosowego
- 200 g wiórków kokosowych
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 70 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 598.6 kJ / 143.1 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 7.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Owsiane brownie z mango
1h
Brownie fasolowo-gryczane
1h
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 godz. 30 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1 godz. 15 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 Min
Owsiane batoniki z batatami
55 Min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Pudding czekoladowy z chia
20min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 Min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min