
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g cukru
- 300 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 240 g masła, pokrojonego na kawałki
- 6 jajek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1459.8 kJ / 348.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 37.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Crème brûlée
2h 30min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Krem pomarańczowy
35 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8sa
Sos karmelowy
1h 30 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 Min
Frużelina z mrożonych wiśni
30 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 Min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 Min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2h 40 min