Urządzenia i Akcesoria
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1300 g
Składniki
-
480 g cukru
-
300 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
240 g masła pokrojonego na kawałki
-
6 jajek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
37.9 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1459.8 kJ /
348.5 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Krem pomarańczowy
35 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min