Urządzenia i Akcesoria
Bagietki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 sztuk
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
175 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
175 g wody
-
1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
175 g wody zimnej
-
325 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
olej do natłuszczenia
-
2 łyżeczki soli
-
1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
-
5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
780 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
1263.2 kJ /
301.9 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
60.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietki rustykalne
15 godz.
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 godz. 20 min
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min