
Urządzenia i Akcesoria
Bagietki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 15 godz.
6 sztuk
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750175 g
-
wody175 g
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
Ciasto właściwe (dzień 2.)
-
wody zimnej175 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia325 g
-
olej do natłuszczenia
-
soli2 łyżeczki
-
drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)1 mały kawałek
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
301.9 kcal /
1263.2 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
780 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Suszony zakwas
24 godz. 10 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Bagietki rustykalne
15 godz.
Ciabatta
4 godz. 40 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min