Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
TM6 TM5

Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną

4.5 (15 ocen)

Składniki

  • 75 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 90 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby), schłodzonej (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżki octu jabłkowego
  • 200 g śmietanki kokosowej, do ubijania (patrz wariant)
  • mieszane owoce, świeże, pokrojone w kostkę, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1204 kJ / 288 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Błonnik
1.3 g
Sód
68 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy