Urządzenia i Akcesoria
Lody z solonym karmelem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 porcji
Składniki
Solony sos karmelowy
-
250 g brązowego cukru250 g cukru
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
Lody
-
½ laski wanilii
-
600 g mleka 3,2% tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g cukru
-
6 żółtek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karmelowe toffi
2 godz.
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Przyprawa lawendowo-pieprzowa
10 min
Lody marmurkowe
11 godz. 30 min
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1 godz. 45 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Lody waniliowe
12 godz.
Karmelowy budyń
1 godz.
Krówki toffi
2 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min