Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 300 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 sobre de polvo de hornear
- ½ cucharadita de bicarbonato
- 1 pellizco de jengibre molido
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 250 g de ciruelas pasas sin hueso
- 300 g de agua
- 50 g de brandy
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de azúcar
- 100 g de azúcar moreno
- 3 huevos
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1398 kJ / 334 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 95.3 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Bizcocho de uvas rojas y aceite de oliva
1h 40min
Bizcocho de zanahoria
45 min
Bizcocho de manzana
50 min
Pan de especias
1 godz. 30 min
Cake de manzana y especias
1h 15min
Bizcocho colibrí
1h
Bizcocho de calabacín
1 godz. 30 min
Bizcocho de ciruelas pasas (sin azúcar)
1h 40min
Bizcocho de compota de manzana
2 godz. 20 min
Tarta de manzana y pera
50 min
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1h 40min