Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Remojo de los orejones
- 150 g de orejones de albaricoque
- 150 g de agua caliente
Bizcocho
- 6 huevos
- 120 g de almendra molida
- 40 g de harina de avena
- 100 g de cacao puro en polvo
- ½ cucharadita de sal
- 1 ½ cucharadita de bicarbonato
- 100 g de dátiles sin hueso
- 240 g de agua
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de aceite de coco
- 5 g de vinagre de manzana
Baño de chocolate
- 150 g de chocolate negro (85% de cacao) en trozos
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 107.4 mg
Alternatywne przepisy
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Bizcochitos de batata dos chocolates
1 godz.
Bizcocho de calabaza con frosting de anacardos
7hod.
Brownies de avena y calabaza
1 godz. 10 min
Minimuffins de plátano al cacao (sin harina ni azúcar ni huevo)
40min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Tarta de chocolate almendrada
3 Std.
Brownie vegano
1 godz. 35 min
Bizcochitos de avena, chocolate y mandarina
50min
Muffin integral de plátano con arándanos
45min
Crema de avellanas, chocolate negro y dátiles
5 min
Cake integral de espelta con naranja, chocolate y nueces
1h 20min