![Paté de higaditos y manzana al oporto Paté de higaditos y manzana al oporto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33A5FD47-4024-4F7A-BA27-3B023ED668DB/Derivates/acab33cc-2e2d-4f26-a603-fcb631f25ad7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de higaditos de pollo limpios
- 3 huevos
- 100 g de manzana pelada, en trozos
- 70 g de vino tinto
- 90 g de vino de Oporto
- 15 g de sal
- 1 cucharada rasa de hierbas provenzales secas
- 500 g de mantequilla fundida
Gelatina
- 3 hojas de gelatina
- 300 g de caldo de carne
- 50 g de vino Pedro Ximénez
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 764 kJ / 183 kcal
- Białko
- 1.31 g
- Węglowodany
- 3.33 g
- Tłuszcz
- 18.23 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soldaditos de Pavía
1 godz. 10 min
Foie gras (al vacío)
72 godz.
Ajoblanco
5 min
Dulce de membrillo casero
7 Std.
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5h
Paté de higaditos al oporto con higos
5h 15 min
Fiambre de bonito fresco con encurtidos
25 godz.
Paté de campaña en terrina
26h 40 min
Cachuela extremeña
4h 20 min
Mermelada agridulce de tomate
30 min
Mazamorra cordobesa
10 min
Paté de higaditos de pollo
4 godz. 15 min