Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g massa tipo cotovelo
- 50 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 10 g folhas de hortelã, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado, espremido
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2944 kJ / 703.6 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 78.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 772.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Arroz de frango
50min
Bacalhau no forno
45min
Menu: Pudim de carne com cogumelos, feijão-verde e arroz de couve-flor
45min
Empadão de atum
1h 10min
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1h 10min
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40min
Penne com curgete e molho de feijão
35min
Jardineira de frango
35min
Arroz de cenoura
30min
Frango com arroz selvagem e salada de pepino e tomate
35min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min