Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g massa tipo cotovelo
- 50 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 10 g folhas de hortelã, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado, espremido
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2944 kJ / 703.6 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 78.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 772.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Arroz de chocos
35min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35min
Empadão de lulas
1h 25min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Massa de frango com cebola, salada quente de legumes e bolo de chocolate a vapor
1h 5min
Arroz de cenoura
30min
Rancho
13h 35min
Arroz de ervilhas com salsichas
30min
Fusilli com frango e azeitonas
50min
Arroz de frango
50min
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50min