Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 30 g coentros
- 30 g azeite
- 80 g cebola
- 2 dentes de alho
- 150 g polpa de tomate
- 1000 g lulas limpas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de piripíri
Puré
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 c. chá de sal
- 350 g leite
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1367.5 kJ / 326.8 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 704.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de chocos
35 Min
Guisado de vitela com pimento e batata
1 Std. 45 Min
Cotovelos com bacalhau e hortelã
40 Min
Pregado com molho de champanhe na Bimby Friend
Brak ocen
Lasanha de curgete - TM6
2 Std. 15 Min
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1 Std.
Trança com recheio de salsicha fresca de porco
40 Min
Empadão da consoada
1 Std.
Tarte de cogumelos
50 Min
Clafoutis de tomate-cereja
50 Min
Empadão enrolado
1 Std. 30 Min
Bolo de chocolate com 2 ingredientes
1 Std. 15 Min