Empadão de lulas
TM6 TM5

Empadão de lulas

4.7 (7 ocen)

Składniki

Recheio

  • 30 g coentros
  • 30 g azeite
  • 80 g cebola
  • 2 dentes de alho
  • 150 g polpa de tomate
  • 1000 g lulas limpas
  • 1 c. chá de sal
  • 1 pitada de piripíri (opcjonalnie)

Puré

  • 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
  • 1 c. chá de sal
  • 350 g leite
  • 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
  • 1 pitada de noz-moscada
  • 1 gema de ovo p/ pincelar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1367.5 kJ / 326.8 kcal
Białko
24.7 g
Węglowodany
32.7 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
4.9 g
Sód
704.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy