Empadão de lulas

Empadão de lulas

4.5 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 doses

Składniki

Recheio
  • coentros
    30 g
  • azeite
    30 g
  • cebola
    80 g
  • dentes de alho
    2
  • polpa de tomate
    150 g
  • lulas limpas
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • piripíri (opcjonalnie)
    1 pitada de
Puré
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • leite
    350 g
  • manteiga mais q.b. p/ untar
    30 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • gema de ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 326.8 kcal / 1367.5 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 704.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...