Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 postas de bacalhau demolhado
- 500 g água
- 3 ovos
- 60 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 10 g vinagre
- 30 g coentros
- 4 dentes de alho
- 520 g grão-de-bico cozido escorrido
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1575.5 kJ / 376.6 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 3034.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Salada de feijão-frade e bacalhau
30 Min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Sargos ao vapor com legumes e manteiga de ervas
35min
Esparguete preto com frutos secos, anchovas e molho de tomate
40 Min
Salada de feijão-verde, grão e requeijão
35min
Cuscuz carilado de frango e maçã com molho de iogurte
40 Min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 Min
Migas de couve e feijão frade
30 Min
Tarte de frutos de verão sem açúcar
25 Min
Salada de feijão, abacate e atum
20 Min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min