Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz carolino
- 15 g coentros
- 35 g azeite
- 3 dentes de alho
- 580 g água
- 500 g amêijoa s/ casca descongelada e escorrida
- 1 c. chá de sal
- 15 g mostarda
- 20 g vinho branco
- 15 g manteiga cortada em pedaços pequenos
- 1 limão, só o sumo p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1384.9 kJ / 331 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 922.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bifes de atum de cebolada
1h 5min
Massinha de camarão e amêijoas
40 Min
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM6
1 Std. 10 Min
Doce de morangos e chocolate - TM6
20 Min
Menu: Creme de grão e tomate, massada de peixe e queques de maçã
1 Std.
Arroz de amêijoas à algarvia
2 Std. 30 Min
Frango com arroz selvagem e salada de pepino e tomate
35 Min
Arroz de lulas
1 Std.
Papelotes de pescada e camarão com creme de cebola
40 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min
Cogumelos à bulhão pato
20 Min
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40min