Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz carolino
- 15 g coentros
- 35 g azeite
- 3 dentes de alho
- 580 g água
- 500 g amêijoa s/ casca descongelada e escorrida
- 1 c. chá de sal
- 15 g mostarda
- 20 g vinho branco
- 15 g manteiga cortada em pedaços pequenos
- 1 limão, só o sumo p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1384.9 kJ / 331 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 922.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45min
Bacalhau da alentejana
50min
Salmão no forno com tomate seco
30min
Amêijoas à Bimby®
2h 30min
One pot de massa com salsicha
30min
Lombo de vitela com mostarda em massa folhada
2 Std.
Cocktail sem álcool de limão e tomilho
Keine Bewertungen
Estufado de peixe e marisco com arroz
30min
Esparguete preto com camarão
45min
Quiche de presunto e camembert
1h
Bisque de camarão com crostini
1h
Esparguete preto com lulas de conserva
30min