Wersje kompatybilne
Piza de alheira, espinafres e ovos de codorniz
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 20 g queijo da Ilha
Massa
- 120 g água
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 230 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 120 g espinafres
- 200 g tomate maduro s/ sementes
- ½ c. chá de sal
- 1 ½ c. chá de orégãos
- 200 g alheira
- 4 ovos de codorniz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1901.9 kJ / 454.6 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1151.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de caldo-verde
1h
Quiche picante
1h 30min
Piza de salmão fumado e agrião
1h 30min
Quiche de presunto e tomate
55min
Lasanha
1h 10min
Quiche de curgete e atum
1h 10min
Piza bolonhesa
1h 45min
Piza de chouriço, mozarela e rúcula
55min
Quiche de peru e cogumelos
1h 10min
Quiche de frango com abóbora
1h 30min
Piza 4 estações
1h
Piza de atum
1h 30min