Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 4 dentes de alho
- 200 g tomate-cereja cortado em metades
- 1 c. sopa de tomilho-limão, só as folhas
- 2 pitada de sal
- 2 pitada de pimenta
- 4 alas de raia (600 g aprox.)
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 473 kJ / 114 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raia alhada
40min
Caril de lulas com arroz a vapor
1 Std.
Cavala à tanoeiro - TM5
55 Min
Lulas no forno
1 Std. 10 Min
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
25 min
Cavala a vapor com esmagada de grão
40min
Raia com molho de pitau
45min
Solha com maçã e pimenta rosa
30min
Embrulhos de pescada e presunto gratinados com esparregado de ervilhas
1 godz. 5 min
Salada de coelho
15 Min
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40min
Filete de garoupa à Portuguesa
40min