Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 pitada de sal
- 400 g folhas de couve-portuguesa cortadas em pedaços grandes
- 180 g sobras de pão cortado em pedaços pequenos
- 3 dentes de alho cortados em lâminas
- 120 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 341 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Sopa do campo
40 Min
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1 Std. 10 Min
Migas da Lousã
12 Std. 40 Min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Capuchas da Ilha
25 Min
Bacalhau à Gomes Sá
1 Std. 30 Min
Pataniscas de feijão-verde
25 Min
Esparregado à moda da Beira
50 Min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Empadão de bacalhau e batatas a murro
1 Std. 10 Min
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min
Migas de couve e feijão frade
30 Min