Sopa de nabo e alho & Papelotes de bacalhau com batata, azeitonas e alcaparras

Sopa de nabo e alho & Papelotes de bacalhau com batata, azeitonas e alcaparras

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • dentes de alho
    8
  • manjericão
    10 g
  • curgete cortada em pedaços
    300 g
  • azeite
    70 g
  • postas de bacalhau demolhado (800 g aprox.)
    3
  • azeitona verde, sem caroço e recheada com pimento
    100 g
  • alcaparras
    50 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em lâminas finas
    500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    2 pitada de
  • nabo cortado em pedaços
    750 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • mel
    20 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • água
    1200 g
  • crème fraîche
    60 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 593.8 kcal / 2484.4 kJ
Białko 44.5 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 5956.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...