Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g azeite
- 300 g vinho branco
- 4 dentes de alho
- 1 c. sopa de massa de pimentão
- ½ c. chá de pimentão doce
- 1 pitada de piripíri
- 1 pitada de sal
- 1000 g borrego limpo cortado em pedaços pequenos
- 1 folha de louro
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 30 g banha
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 344 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Borrego mediterrânico
10h
Cozido à portuguesa
1h 35min
Ensopado de borrego
1h
Douradas com açorda de coentros
45min
Cabrito no forno com migas de espargos
10 Std. 5 Min
Guisado de borrego
13 Std.
Ensopado de cabrito
40min
Arroz de pato à Lafões
1 Std. 40 Min
Caldeirada de cabrito
2 godz. 50 min
Coelho à caramela
13 Std.
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Arroz de pato
1h 5min