![Pomarańczowe verrines Pomarańczowe verrines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/162C7101-7572-4F67-A9DC-039E943C38E1/Derivates/D9BEAC0C-83D6-4045-A637-64C83885E693.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto i ciastka
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 150 g wody
- 160 g masła, pokrojonego na kawałki
- 140 g cukru
- 210 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 żółtka
Krem pomarańczowy
- 240 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukru pudru
- 10 g skrobi kukurydzianej
- 4 jajka
Masa mascarpone
- 3 jajka
- 60 g cukru pudru
- 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1936.7 kJ / 462.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflety orzechowe
1h 30min
Trifle z truskawkami
1u. 20min
Portugalski crème brûlée
25min
Pomarańczowy krem angielski
2u. 30min
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Moczka
45min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2u. 30min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Cytrynowe tiramisu
6sa 25 dk