Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe verrines
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto i ciastka
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
150 g wody
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
140 g cukru
-
210 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 żółtka
Krem pomarańczowy
-
240 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru pudru
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
4 jajka
Masa mascarpone
-
3 jajka
-
60 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1936.7 kJ /
462.6 kcal
Tłuszcz
30.4 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
40.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Trifle z rabarbarem
2h 45min
Eton Mess z rabarbarem
2h 5min
Mango Fool
15min
Anielskie ciasto (angel cake) z kremem waniliowym i truskawkami
2h 30min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Deser kokosowo-ananasowy
4h 25min
Pudding migdałowy
30min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Pomarańczowe zabajone
15min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min