Pomarańczowe verrines

Pomarańczowe verrines

4.4 21 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 porcji

Składniki

Kruche ciasto i ciastka
  • pomarańcza ekologiczna
    1
  • wody
    150 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    160 g
  • cukru
    140 g
  • mąki pszennej
    210 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • żółtka
    2
Krem pomarańczowy
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
    240 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    90 g
  • cukru pudru
    60 g
  • skrobi kukurydzianej
    10 g
  • jajka
    4
Masa mascarpone
  • jajka
    3
  • cukru pudru
    60 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.6 kcal / 1936.7 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 30.4 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...