
Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe verrines
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto i ciastka
-
pomarańcza ekologiczna1
-
wody150 g
-
masła pokrojonego na kawałki160 g
-
cukru140 g
-
mąki pszennej210 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
żółtka2
Krem pomarańczowy
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)240 g
-
masła pokrojonego na kawałki90 g
-
cukru pudru60 g
-
skrobi kukurydzianej10 g
-
jajka4
Masa mascarpone
-
jajka3
-
cukru pudru60 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.6 kcal /
1936.7 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
40.5 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Lody lawendowe
10 godz. 50 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Sos waniliowy
10 min
Jagodowa pianka
10 min