Pomarańczowe verrines
TM5 TM6

Pomarańczowe verrines

4.5 (13 ocen)

Składniki

Kruche ciasto i ciastka

  • 1 pomarańcza, ekologiczna
  • 150 g wody
  • 160 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 140 g cukru
  • 210 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 żółtka

Krem pomarańczowy

  • 240 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (z 3 pomarańczy)
  • 90 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cukru pudru
  • 10 g skrobi kukurydzianej
  • 4 jajka

Masa mascarpone

  • 3 jajka
  • 60 g cukru pudru
  • 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1936.7 kJ / 462.6 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
40.5 g
Tłuszcz
30.4 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy