Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Bita śmietana
-
50 g cukru
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Sos czekoladowy
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
Kakaowe pancakes
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g mleka
-
2 jajka
-
30 g cukru
-
200 g mąki tortowej
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
masło do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.5 g
Kalorie
1515.4 kJ /
362.5 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Gofry owsiane
45 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Naleśniki amerykańskie
40 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Gofry śniadaniowe
20 min