
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Bita śmietana
-
cukru50 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
Sos czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka200 g
Kakaowe pancakes
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka300 g
-
jajka2
-
cukru30 g
-
mąki tortowej200 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
masło do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
362.5 kcal /
1515.4 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
23.7 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska