
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
Bita śmietana
-
50 g cukru
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Sos czekoladowy
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g mleka
Kakaowe pancakes
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g mleka
-
2 jajka
-
30 g cukru
-
200 g mąki tortowej
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
masło do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
362.5 kcal /
1515.4 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
23.7 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Naleśniki Czarny Las
1 godz. 15 min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45 min
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
45 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min