
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
24 porcje
Składniki
Kruche ciasto
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki110 g
-
mąki pszennej250 g
-
jajko1
-
żółtko1
-
soli¼ łyżeczki
Pasztet
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
pieczarek100 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
biała bułka, czerstwa pokrojona na kawałki1
-
woda do namoczenia bułki
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki200 g
-
masło do natłuszczenia formy keksowej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajka3
-
białko1
-
ziół prowansalskich, suszonych2 łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154.3 kcal /
646.2 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
204.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska