Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 400 g massa tipo esparguete preto
- 120 g azeite
- 1 limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- 6 folhas de manjericão, mais q.b. p/ guarnecer
- 240 g lulas em conserva
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3552.8 kJ / 849.1 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 78.1 g
- Tłuszcz
- 46.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1935.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango no forno
35min
Salada de arroz com atum
35min
One pot de massa com salsicha
30 min
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40 min
Tagliatelle com fricassé de bivalves
55min
Creme de brócolos e ervilhas e gratinado de corvina e legumes
1h
Risoto de sardinha em lata e azeitonas
35min
Arroz de cenoura
30 min
Arroz de peixe com espinafres e limão
30 min
Raia com cebolada e batatas
45 min
Fusilli com frango e azeitonas
50min
Carbonara de salsichas
40 min