![Madeleines jambon-comté Madeleines jambon-comté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F670EDFB-90B2-4E82-8EDC-20EFA2473E6D/Derivates/a1019482-2315-47ba-bf1a-8f216020e2dc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de comté, coupé en dés
- 2 tranches de jambon
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 125 g de lait
- 80 g de beurre mou, en morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- huile, pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 297 kJ / 71 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Madeleines au chorizo, courgette et poivron rouge
45 Min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1 Std. 20 Min
Cake chorizo-courgette
45 Min
Biscuits au comté
1 Std.
Minicakes chorizo-feta
35min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 Min
Cannelés au jambon
13h
Gougères au comté
45 Min