Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 260 g de lait (25 cl)
- 30 g de beurre fondu
- du sel
- du poivre moulu
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de farine de blé
Le jour même
- 80 g de jambon cuit, en dés
- 60 g d'emmental, en dés de 2 cm de côté
- beurre fondu, pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 144 kJ / 34.4 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 38.9 mg
Alternatywne przepisy
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Minichoux au chèvre et au basilic
55 Min
Langues de chat aux rillettes de saumon
1 Std.
Sablés au pesto et au parmesan
35 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35 min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2 Std. 15 Min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Gougères au comté
45 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 min
Cannelés au thon
40min