Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de lait (25 cl)
- 30 g de beurre fondu
- du sel
- du poivre moulu
- 1 œuf entier
- 50 g de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
Le jour même
- 80 g de jambon cuit, en dés
- 60 g d'emmental, en dés de 2 cm de côté
- beurre fondu, pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 145.3 kJ / 34.7 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 39.3 mg
Alternatywne przepisy
Minichoux au chèvre et au basilic
55 min
Muffins au crottin de Chavignol
1 Std.
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min
Minicannelés au chorizo
12h
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Gougères au comté
45min