Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'huile de tournesol, et 1 filet d'huile tournesol
- 150 g d'eau
- 250 g de lardons fumés
- 300 g d'oignons (2 gros) coupés en huit
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 200 g de faisselle au lait entier, bien égouttée
- 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3106 kJ / 741 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et champignons
30min
Croque-campagne au comté
40min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 Std. 35 Min
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Pizza roulée au speck et à la fontina
2小时 10 分钟
Pizza tressée à la tomate jambon et mozza
1hod. 55min
Galettes aux poireaux, œuf et comté
1 Std. 50 Min
Flammenküche au poireau
1hod. 40min
Pâte à galette
1小时 15 分钟
Feuilleté comtois
1 godz. 5 min
Flammekueche alsacienne
30min