Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pâte brisée maison
- farine, pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 200 g de crème liquide légère semi-épaisse
- 80 g de pépites de chocolat
- 4 poires Guyot, coupées en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1315.1 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Minicakes pêche-abricot
35min
Tarte abricot-framboise
1小时 15 分钟
Moelleux à la clémentine
50min
Moelleux aux pommes
50min
Tatin de poires aux speculoos
50min
Clafoutis aux framboises
45 Min
Moelleux poire-noisette
45 Min
Cake framboise-chocolat blanc
50min
Clafoutis poire-speculoos
45 Min
Gâteau aux poires
50min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1小时
Tarte poire-chocolat
55min