Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 1000 g de lait
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Riz au lait
1 Std.
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 Min
Semoule au chocolat
50min
Crèmes au chocolat light
1 Std. 25 Min
Crème au chocolat
3h 25min
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Riz au lait crémeux
1 Std. 15 Min
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min