Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g de jambon blanc, coupé en morceaux
- 60 g de beurre demi-sel
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 œuf
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 328.3 kJ / 77.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 156.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13 godz.
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1j 20 menit
Minicakes chorizo-feta
35 Min
Sablés au parmesan et au sésame
25 min
Biscuits au comté
1j
Biscuits apéritif crème et oignon
1j 30 menit
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 menit
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45 Min
Sablés au pesto et au parmesan
35 Min
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min