Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 150 g de chorizo doux , coupé en morceaux
- 130 g de feta, émiettée
- 160 g de lait
- 30 g d'huile de tournesol
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 2 pincées d'origan déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1242.4 kJ / 328.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 523.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minicannelés au chorizo
12 godz.
Cake pesto et tomates séchées
40 min
Cake chorizo-courgette
45 min
Minicakes chorizo-ciboulette
1h
Muffins au crottin de Chavignol
1h
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min