![Petits pains au lait hérissons Petits pains au lait hérissons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5AAFA660-7DB3-482C-AA29-E9D05DFC84BA/Derivates/C64F804B-2BF3-4E97-A37B-2060F8153771.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 70 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre doux
- 90 g de pépites de chocolat
- 1 œuf battu avec 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 544 kJ / 128 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Brioche "super bonne"
3h
Baguette viennoise
4h 25min
Comme un biscuit BN®
1 Std. 30 Min
Baguette express
2h 35min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min
Petits pains suédois
16h
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 Min
Pain aux pépites de chocolat
3h 10min