![Comme un biscuit BN® Comme un biscuit BN®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/297A31B4-4E3C-4C83-BB91-5B0B3D9F315C/Derivates/F7E30650-B867-4C88-A955-5E82636A0E28.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 115 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 2 jaunes d'œufs
- 250 g de farine
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 502.5 kJ / 119.9 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait hérissons
2ч. 35 мин.
Sablés viennois au chocolat
50 мин.
Sablés bretons
50 мин.
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15min
Biscuits à la confiture
1 godz.
Langues de chat à la vanille
15min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1ч. 30 мин.
Gourmandises aux fraises
35 min
Sablés choco-coco
45 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Palmiers maison
1ч. 30 мин.
Goûters fondants au chocolat
1 godz.