Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 200 g Hackfleisch, gemischt
- 1 geh. EL Paniermehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Majoran
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 800 g Wasser
-
2 ½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 150 g Möhren, in Scheiben, halbiert
-
100
g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
lub 100 g Petersilienwurzel, in Würfeln (1 cm) - 50 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1417 kJ / 338 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Möhren-Eintopf
1j
Die Familiensuppe
30 min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 menit
Hackbällchen-Suppe
45 Min
Hühner-Nudel-Eintopf
2j
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10 min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 Min
Hackbällchen-Suppe
35 Min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min