![Rindfleischsuppe Rindfleischsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85fe9b00-b6ad-44cc-ae13-0b7c4175e584/Derivates/d409d450-f81a-47a4-9f48-783f3f93a573.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken
- 300 g Porree, nur der weiße Teil, in feinen Ringen (2 mm)
- 1000 g Wasser
- 300 - 350 g Rindergeschnetzeltes (ca. 1 x 3 cm)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 150 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- ½ TL Salz
- 80 g Sahne
- 150 g Edelpilzkäse, in Stücken (z. B. Castello Blue)
- Petersilie, gehackt, zum Garnieren
- Pfeffer zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2366 kJ / 565 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 634 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1 Std. 10 Min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 Min
Gyros-Paprika-Suppe
30 Min
Low Meat Käse-Porree-Suppe
40 Min
Zoodle-Suppe
40 Min
Schweine-Krustenbraten mit Senfsauce
4h
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50 Min
Porree-Mais-Suppe mit Schinken
35 Min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45min
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Kasseler-Frikadellen mit Eisbergsalat und Zitronen-Dressing
30 Min
Ungarische Pilzsuppe
30 Min