Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter, in Stücken
- 300 g Porree, nur der weiße Teil, in feinen Ringen (2 mm)
- 1000 g Wasser
- 300 - 350 g Rindergeschnetzeltes (ca. 1 x 3 cm)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 150 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- ½ TL Salz
- 80 g Sahne
- 150 g Edelpilzkäse, in Stücken (z. B. Castello Blue)
- Petersilie, gehackt, zum Garnieren
- Pfeffer zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2366 kJ / 565 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 634 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 min
Zoodle-Suppe
40 min
Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen
40 min
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Knoblauchsuppe mit Hackfleischklößchen
50 min
Scottish Eggs
1h
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 min
Griechische Rindfleischsuppe (Kreatosoupa)
1 godz. 30 min
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1 Std. 50 Min
Rinder-Cholent mit Winter-Gemüse
4h 20min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25 min
Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs
35 min