![Königsberger Eintopf Königsberger Eintopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B67EC68D-95EF-480D-BA38-286E0B616CE6/Derivates/070d9d52-132a-46dd-a4cd-e770e6b252e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Königsberger Klößchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie
- 40 g Paniermehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 300 g Hackfleisch, gemischt
Eintopf und Fertigstellung
- 1000 g Wasser
- 20 g Zitronensaft
- 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 40 g Speisestärke
- 60 g Kapern
- 200 g Sahne
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2104 kJ / 502 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Hackbällchen-Suppe
45min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min
Die Familiensuppe
30min
Fleischklößchen-Suppe
30min
Senfeier mit Kartoffeln
1 Std.
Senfeier
1h 5min
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2 Std.
DDR - Soljanka
1 Std.
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min