Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Königsberger Klößchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie
- 40 g Paniermehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 300 g Hackfleisch, gemischt
Eintopf und Fertigstellung
- 1000 g Wasser
- 20 g Zitronensaft
- 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 40 g Speisestärke
- 60 g Kapern
- 200 g Sahne
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2104 kJ / 502 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2h
Die Familiensuppe
30 min
Hackbällchen-Suppe
45 min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 min
Senfeier
1h 5min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1h 10min
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
DDR - Soljanka
1h
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2h
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min