
Urządzenia i Akcesoria
Sosy do sałatek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
Sos z octu balsamicznego i musztardy
-
oliwy z oliwek extra vergine240 g
-
musztardy francuskiej50 g
-
octu balsamicznego50 g
-
cukru2 łyżeczki
-
mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu , świeżo zmielonego¼ łyżeczki
Sos pomarańczowy curry
-
oleju z orzechów włoskich lub innego oleju z orzechów200 g
-
soku pomarańczowego , świeżo wyciśniętego130 g
-
skórki z pomarańczy (1 x 3 cm)1 mały kawałek
-
cebuli szalotki30 g
-
ostrej musztardy20 g
-
curry½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)20 g
Sos jogurtowy
-
jogurtu naturalnego400 g
-
musztardy , łagodnej20 g
-
oleju słonecznikowego100 g
-
soku z cytryny50 g
-
miodu20 g
-
soku jabłkowego lub innego soku owocowego100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
9471 kJ /
2260 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
241 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
20 min
50 min
1 godz. 40 min
1 godz. 30 min
55 min
1 godz.
10 min
1 godz. 20 min
1 godz.
3 godz. 30 min
1 godz.
10 min