Sosy do sałatek

Sosy do sałatek

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik

Składniki

Sos z octu balsamicznego i musztardy
  • oliwy z oliwek extra vergine
    240 g
  • musztardy francuskiej
    50 g
  • octu balsamicznego
    50 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
    2 łyżki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu , świeżo zmielonego
    ¼ łyżeczki
Sos pomarańczowy curry
  • oleju z orzechów włoskich lub innego oleju z orzechów
    200 g
  • soku pomarańczowego , świeżo wyciśniętego
    130 g
  • skórki z pomarańczy (1 x 3 cm)
    1 mały kawałek
  • cebuli szalotki
    30 g
  • ostrej musztardy
    20 g
  • curry
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
    20 g
Sos jogurtowy
  • jogurtu naturalnego
    400 g
  • musztardy , łagodnej
    20 g
  • oleju słonecznikowego
    100 g
  • soku z cytryny
    50 g
  • miodu
    20 g
  • soku jabłkowego lub innego soku owocowego
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 9471 kJ / 2260 kcal
Białko 3 g
Węglowodany 29 g
Tłuszcz 241 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie