Masło ziołowe

Masło ziołowe

4.8 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1 Cały przepis

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli szalotki
    10 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 1 cm)
    2 - 3 kawałki
  • skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek (ok. 1 cm)
    1 - 2 kawałki
  • filet z anchois, w oleju odsączony z zalewy
    1
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • estragonu, świeżego tylko liście
    5 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • majeranku, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • musztardy delikatesowej
    2 łyżeczki
  • brandy (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • białego wina, wytrawnego
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • curry, mielonego
    1 szczypta
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 szczypta
  • pieprzu białego, mielonego
    1 szczypta
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 szczypta
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Kalorie 2080 kcal / 8694 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 224.2 g
Węglowodany 2.5 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...