Urządzenia i Akcesoria
Masło ziołowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
380 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g cebuli szalotki
-
2 - 3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 1 cm)
-
1 - 2 kawałki skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek (ok. 1 cm)
-
1 filet z anchois, w oleju odsączony z zalewy
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
5 g estragonu, świeżego tylko liście
-
1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 gałązka majeranku, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki musztardy delikatesowej
-
1 łyżeczka brandy (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta curry, mielonego
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
690.8 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
2039.8 kJ /
487.5 kcal
Tłuszcz
53.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
33.9 g
Węglowodany
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY I DODATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos bazyliowo-musztardowy
20 Min
Włoskie masło ziołowe
5 Min
Oliwa toskańska
10 Min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 Min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 Min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 Std. 10 Min
Oliwa bazyliowa
20 Min
Masło z ziołami
20 Min
Masło ziołowe
10 Min
Masło pietruszkowe
10 Min
Masło czosnkowe z serkiem
10 Min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 Min