Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 35 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½
łyżeczki cukru
lub 1 ½ łyżeczki miodu, płynnego - ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki musztardy
-
150 - 250
g liści sałaty
lub 150 - 250 g mieszanki młodych sałat
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 390.7 kJ / 93.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 168.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos jogurtowy
5 Min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 Min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos balsamiczny
25min
Kremowy dressing francuski
10min
Marynata ziołowa
10min
Sos winegret
5 Min
Dressing do sałatki Cezar
5 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min