Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 35 g oliwy z oliwek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½
łyżeczki cukru
lub 1 ½ łyżeczki miodu, płynnego - ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki musztardy
-
150 - 250
g liści sałaty
lub 150 - 250 g mieszanki młodych sałat
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 390.7 kJ / 93.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 168.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Sos jogurtowy
5 min
Sos winegret
5 min
Sos balsamiczny
25 min
Dressing jogurtowo-pomarańczowy z makiem
10 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Sos tatarski
5 min