Słodko-ostry sos chili
TM5 TM6

Słodko-ostry sos chili

4.9 (609 ocen)

Składniki

  • 25 g skrobi kukurydzianej
    lub 25 g skrobi ziemniaczanej
  • 270 g wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
  • 100 g octu ryżowego
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1916 kJ / 457 kcal
Białko
0 g
Węglowodany
112 g
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy