Asperges sauce romesco

Asperges sauce romesco

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 30 g d'amande émondée
  • 25 g de noisettes émondées
  • 1 gousse d'ail non pelée
  • 500 g d'eau
  • 350 - 400 g de pointes d'asperge verte extrémités filandreuses coupées
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 ½ c. à café de paprika doux en poudre
  • ¾ c. à café de sel marin
  • 2 pincée de poivre moulu
  • 100 g de poivrons rouges grillés, en conserve égouttés et coupés en morceaux
  • 80 g de tomate coupée en quartiers
  • ½ piment rouge frais (opcjonalnie) coupé en deux et égrainé
  • 1 c. à soupe de vinaigre de vin rouge

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 917 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...