Asperges sauce romesco

Asperges sauce romesco

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'amandes émondées
    30 g
  • de noisettes émondées
    25 g
  • gousse d'ail non pelée
    1
  • d'eau
    500 g
  • de pointes d'asperge verte extrémités filandreuses coupées
    350 - 400 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • de paprika doux en poudre
    1 ½ c. à café
  • de sel marin
    ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    2 pincée
  • de poivrons rouges grillés, en conserve égouttés et coupés en morceaux
    100 g
  • de tomate coupée en quartiers
    80 g
  • piment rouge frais (opcjonalnie) coupé en deux et égrainé
    ½
  • de vinaigre de vin rouge
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 222 kcal / 917 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...