Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl
- ½ TL Salz
- 300 g Butter, in Stücken
- 80 g Wasser
Füllung
- 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Stücken
- 150 g Schweinefleisch, mager, sehnenfrei, in Stücken
- 300 g Rinderhackfleisch
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Möhre, in Stücken
- 1 Ei
- 30 g Weißwein, trocken (z. B. Riesling)
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- ½ TL Muskat
- 60 g Paniermehl
Fertigstellung
- 4 Eigelb zum Bestreichen
- 3 EL Sahne
- 200 g Rindfleischbrühe, flüssig
- 130 g Weißwein, trocken (z. B. Riesling)
- 6 Stück Blattgelatine, zerbrochen
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Chowder
45min
Arroz Brut
1 Std.
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2h 20min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
In Salzkruste gebratene Dorade
35 Min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Vitello Tonnato
48h
Kalbsbries mit Weißweinsauce
3 Std.
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 Min