Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Scheiben Bacon
- 150 g Schweinenacken, in Stücken (2 cm), angefroren
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 350 g Wildfleisch (z. B. Reh, Hase, Wildschwein), in Stücken (2 cm), angefroren
- 75 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Stücken (2 cm), angefroren
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g getrocknete Tomaten, ohne Öl (z. B. von Seeberger)
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Ei
- 30 g Sahne
- 20 g roter Portwein
- 2 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senfkörner
- 1 EL Paniermehl
- 30 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 1000 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2319 kJ / 556 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammhüften mit Speckbohnen
1h 30min
Hirschfilet mit Schokoladen-Pfeffersauce
50min
Boeuf Bourguignon
3 Std. 30 Min
Sauce Béarnaise
40min
Zwiebelkuchen
2h 30min
Fondue Chinoise
2 Std. 40 Min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1h 50 min.
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste
40min
Sauerbraten
72h
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min
Sauerbraten mit Spätzle
53 godz.