![Ossobuco Ossobuco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d23adee8-26bc-4d32-84cd-26da7e26d3a9/Derivates/bf560fdb-be14-4e65-b857-675221432a11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 300 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Rinderbeinscheiben (à ca. 200 g, ca. 1 cm hoch)
- Mehl zum Bemehlen
- Öl zum Braten
- 2 Lorbeerblätter
- 5 Wacholderbeeren
- 300 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 50 g Bratensaucen-Paste (siehe Tipp)
- 700 g Rinderfond
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 622 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 528 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleischstreifen, Paprika und Zwiebeln anbraten
25 分钟
Kalbskoteletts Sous-vide
1h 10min
Sous-vide Putenbrust mit Zitrusfrüchten
3 Std. 30 Min
Boeuf Bourguignon
3 Std. 30 Min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1h 30 min
Hähnchen-Tajine
4h
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5h 20min
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1h 10min
Lammfilets mit Lavendel
13 godz.
Slow Cooking Beef Madras
3 Std.
Saftgulasch vom Rind
2 Std. 45 Min
Kalbfleisch-Stifado
5h 35 min.