Ossobuco

Ossobuco

3.3 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Knollensellerie in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rinderbeinscheiben (à ca. 200 g, ca. 1 cm hoch)
    4
  • Mehl zum Bemehlen
  • Öl zum Braten
  • Lorbeerblätter
    2
  • Wacholderbeeren
    5
  • Rotwein, trocken
    300 g
  • Tomatenmark
    100 g
  • Bratensaucen-Paste (siehe Tipp)
    50 g
  • Rinderfond
    700 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2 cm)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 622 kcal / 2605 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 528 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...