Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 300 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Rinderbeinscheiben (à ca. 200 g, ca. 1 cm hoch)
- Mehl zum Bemehlen
- Öl zum Braten
- 2 Lorbeerblätter
- 5 Wacholderbeeren
- 300 g Rotwein, trocken
- 100 g Tomatenmark
- 50 g Bratensaucen-Paste (siehe Tipp)
- 700 g Rinderfond
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 622 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 528 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
48u.
Entrecôte mit Süßkartoffel-Tarte
2 Std. 30 Min
Mafalde mit Ente und Kürbis
45 Min
Ossobuco
1h 20min
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Schollenröllchen Finkenwerder Art mit Röstkartoffeln und Speckbohnen
1 Std. 30 Min
Kalbskoteletts Sous-vide
1 Std. 10 Min
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Entenbrust mit Röstzwiebel-Knödel und Möhren
1hod. 40min
Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln
1h 20min
Haxen mit Wurzelgemüse, Bayrisch Kraut und Sauce
4u.
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.