Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g Butter, weich, in Stücken
- 70 g brauner Zucker
- 60 g Kokosraspeln
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Milch
- 40 g Zucker
- 2 Eigelb
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Salz
- 50 g Puderzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 10 g Kokosöl
-
800 - 1000
g Aprikosen
lub 1 - 2 Dosen Aprikosen (Abtropfgew. 490 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Heidelbeer-Marmorkuchen
1j 30 menit
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7h 30min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1j 30 menit
Orangen-Mandel-Kuchen
2j
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1j 30 menit
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2j
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2j 30 menit
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min