![Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3281084d-c209-4ea5-b9ea-c580a4202359/Derivates/aff6fe9c-254d-407e-be1b-59fc0fff793e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Zwetschgen, in Spalten
lub 300 g Pflaumen, in Spalten - 30 g Rum
- 220 g Milch
- 110 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Prisen Salz
- 1 TL Zimt
- 40 g Honig
- 100 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1408 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osternest
2 Std.
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 Std. 20 Min
Zwetschgen-Tartelettes
1 godz. 30 min
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2 Std.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Lemon-Curd-Striezel
4h
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45 phút
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20min
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min