Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggenteig
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 2 TL Salz
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 220 g Wasser
- 10 g Weißweinessig
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- Öl zum Einfetten
- 100 g Gouda, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 200 g Katenschinkenwürfel
- 1 rote Zwiebel, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2108 kJ / 503 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blitz-Pizza
40 min
Crêpes-Torte
1 Std. 15 Min
Sizilianischer Nudelschnecken-Auflauf
6h 30 min
Pfannkuchen
20 min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10 min
Pizza mit Fleischbällchen, Scamorza und Paprika
2 Std. 50 Min
Mini-Pizzas aus Quark-Öl-Teig
1 Std. 15 Min
Bauernpizza
1 Std. 40 Min
Salami-Pizza mit Käserand
1h 50min
Kräuterschiffchen aus Quark-Öl-Teig
1j 30 menit
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 Min
Poffertjes
1j 30 menit